Telefoon verkopen

Wil jij jouw gebruikte smartphone verkopen? Bij ons ben je aan het juiste adres! Kies hieronder jouw model. Binnen 10 seconden weet jij wat jouw toestel nog waard is!

  • Binnen 3 werkdagen uitbetaald
  • Terugkoopgarantie
  • Goed voor het milieu
  • Gratis verzending

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Of heb je net een nieuwe telefoon gekocht? Misschien heb je zelfs nog een verzameling telefoons ergens in een la liggen. Dan kan je bij WeBuyThings.nl snel en eenvoudig je “oude” gebruikte telefoon voor geld verkopen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste prijs en snelle afhandeling. Ben jij ook benieuwd wat jouw oude telefoon nog waard is? Kies hieronder dan snel jouw merk en model!

telefoon verkopen hoe het werkt

Je gebruikte telefoon verkopen? WeBuyThings.nl is een gespecialiseerd koper van (bijna) alle modellen telefoons. Volledig werkend of met een klein mankement, bij ons ben je aan het juiste adres. Je telefoon verkopen was nog nooit zo eenvoudig. Zoek snel jouw model, vul de vragen in en wij geven je een passend aanbod.

Check hier voor hoeveel geld jij je gebruikte telefoon nog kan verkopen!

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Onze helpdesk staat voor je klaar!

Je telefoon vertrouwd verkopen?

Verkopen via WeBuyThings.nl is snel en eenvoudig.

Eerlijke prijzen en een snelle afwikkeling!

Check hier je waarde

Waarom zou ik mijn telefoon verkopen?

Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien heb je door de jaren heen wat telefoons opgespaard of weet je gewoon niet waar je jouw oude toestel moet laten en wil je hem weggooien. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een goed doel te steunen en je oude mobiel te doneren aan bijvoorbeeld de CliniClowns of Stichting AAP. Maar je kan er ook voor kiezen om hem bij WeBuyThings.nl in te leveren en er zelf een leuk bedrag voor te ontvangen!

Waar kan je jouw gebruikte telefoon het beste verkopen?

Hoe en waar je jouw telefoon wilt verkopen is natuurlijk geheel aan jezelf. Er zijn diverse opties om jouw gebruikte telefoon om te zetten in geld. Dit kan via FacebookEbay of Marktplaats, maar er zijn ook vergelijkbare sites zoals RebuyGSMloket en Zonzoo waar je jouw oude telefoon kunt verkopen. Daarnaast bieden winkels zoals Mediamarkt en Coolblue maar ook telecom winkels als KPN en Vodafone je de optie om je (kapotte) telefoon te verkopen voor geld of in te ruilen voor een korting op je nieuwe telefoon.Wellicht krijg je meer voor je oude toestel wanneer je het via Facebook of Marktplaats verkoopt. Een nadeel hiervan is dat je er niet zeker van bent dat degene aan wie jij het toestel verkoopt daadwerkelijk op komt dagen en je vreemde mensen aan je deur ontvangt.

Het voordeel om je telefoon bij WeBuyThings.nl te verkopen is dus dat je direct geld ontvangt, niet te maken hebt met vreemde mensen aan je deur of regelmatig moet checken hoe vaak je advertentie is bekeken en of er al geboden is. Of sterker nog, of je advertentie al verlopen is en je hem opnieuw moet uploaden.

Wat gebeurt er met mijn telefoon wanneer ik hem verkoop aan WeBuyThings.nl?

Wanneer je jouw telefoon aan ons verkoopt zorgen onze experts voor een verantwoorde manier van recyclen. Onze experts kijken of bepaalde onderdelen hergebruikt kunnen worden zodat andere telefoons een nieuw leven krijgen ofwel “gerefurbished” kunnen worden. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 20 miljoen mobieltjes in gebruik. Moet je nagaan hoeveel mobiele telefoons er liggen te verstoffen. Door je oude telefoon te recyclen kunnen wij hem een tweede leven geven, dit is de hoogste vorm van recyclen. Dus door je telefoon te verkopen ben je lekker groen bezig!

Hoe wordt de waarde van mijn oude telefoon bepaald?

De waarde van jouw gebruikte telefoon kan je via WeBuyThings.nl eenvoudig berekenen. Je doorloopt een vragenlijst en op basis van jouw antwoorden zorgen wij voor een zo goed mogelijk aanbod. Je kan ons aanbod natuurlijk altijd vergelijken met andere opties in de markt. De waarde van je telefoon hangt af van merk, model, de functionele en cosmetische staat, de marktwaarde en vraag en aanbod.

Stap voor stap de waarde van je telefoon berekenen:

Om jou een zo goed mogelijk aanbod te kunnen doen voor je oude mobiele telefoon moet je een vragenlijst invullen. Wij raden je aan om alle vragen naar waarheid te beantwoorden zodat wij je een eerlijk aanbod kunnen doen en zodat jij snel je geld ontvangt. Om je hier een beetje mee te helpen leggen we je stap voor stap uit hoe dit proces in zijn werk gaat:
Stap 1:

  1. Kies je model en opslag capaciteit. Hier wordt gevraagd naar het formaat geheugen van jouw toestel, hoe je dit terug kan vinden is afhankelijk van het merk telefoon dat je hebt. In sommige gevallen staat het achter op de telefoon of op de originele doos van jouw toestel, maar ook intern kan je vinden over hoeveel geheugen jouw telefoon beschikt; dit staat vaak in de instellingen.
  2. Is het toestel volledig in orde? Wij vragen je om te beoordelen of jouw toestel volledig functioneel is en geen gebreken heeft. Je hebt hier simpelweg de keuze tussen “ja” en “nee”. Vind je het lastig om dit te beoordelen en wil je weten wanneer wij een toestel als functioneel beoordelen? Klik dan op het vraagtekentje. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op.
  3. Beoordeel de uiterlijke staat van je telefoon. Hier heb je vijf opties: ‘als nieuw’, ‘echt wel goed’, ‘normaal gebruikt’, ‘link gebruikt’ en ‘misbruikt’. Wees eerlijk in het beoordelen van de uiterlijke staat, wanneer wij het niet eens zijn met jouw beoordeling zal de waarde van je toestel dalen en zullen wij je een nieuw aanbod doen.

Je hebt nu alle vragen om de waarde voor je telefoon te bepalen beantwoord. Aan de rechterkant van je beeldscherm zie je ons aanbod voor jouw oude telefoon. Indien je tevreden bent met ons aanbod kan je het proces verder afronden en doorgaan naar stap 2 van het proces van je telefoon verkopen.

Stap 2: Vul je gegevens in

Om je geld te kunnen ontvangen hebben wij wat gegevens van je nodig zoals je e-mailadres, je naam en woonadres, geboortedatum en je rekeningnummer. Check nog één keer of je al je gegevens juist hebt ingevoerd voordat je deze stap afrondt.

Stap 3: Controleer het nog één keer

Want jij wilt ook zo snel mogelijk je geld ontvangen, toch? Bij deze stap zie je welke gegevens je hebt ingevoerd en bevestigen wij nogmaals ons aanbod. Wanneer je per ongeluk toch een typefoutje hebt gemaakt kan je dat hier nog herstellen.

Stap 4: Je registratie is afgerond, je kan nu je pakket klaarmaken voor verzending

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt nu een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding, instructies over hoe je je oude telefoon naar ons toestuurt en een afstandsverklaring. Lees deze e-mail aandachtig door. In de bijlage van deze e-mail vind je een begeleidingsbon. Wij vragen je om deze bon uit te printen, te ondertekenen en toe te voegen aan je verzendpakket. Let er op dat je jouw oude telefoon in een goed beschermde verpakking naar ons toestuurt en dat je alle data hebt verwijderd. De accessoires die bij je telefoon horen zoals een oplader of oordopjes hoef je niet mee te sturen, tenzij je wil dat wij deze ook voor je recyclen.

Stap 5: Breng je pakket naar een PostNL pakketpunt in de buurt en verzend je pakket

Je pakketje is nu gereed om te verzenden. Het enige wat je nu nog hoeft doen is het pakketje afleveren bij een PostNL. Op de website van PostNL vind je gemakkelijk een PostNL pakketpunt bij jou in de buurt. Wanneer je je pakket aflevert ontvang je een track and trace code. Met deze code kan je gemakkelijk controleren waar je pakketje zich bevindt.

Ik heb mijn telefoon opgestuurd, wat gebeurt er nu?

Je hebt alle voorgaande stappen voltooid en je telefoon afgeleverd bij PostNL. Het duurt nu ongeveer 1 tot 3 dagen voordat wij jouw telefoon ontvangen. Zodra wij jouw telefoon ontvangen hebben wordt deze bij ons geregistreerd. Hiervan ontvang je een bevestiging van per e-mail. Binnen 48 uur gaan wij jouw gebruikte telefoon verwerken. Dit betekent dat wij jouw telefoon kwalitatief gaan testen en beoordelen.

Op welke punten wordt mijn telefoon gecontroleerd?

Tijdens het testen controleert een expert jouw telefoon op meer dan 50 punten om er zeker van te zijn dat jouw telefoon ook volledig werkend is en voldoet aan de beloofde gradatie. Wij beginnen de test met een cosmetische controle. We kijken of de behuizing oneffenheden bevat en of het scherm afwijkingen heeft, of alle knoppen naar behoren functioneren en of je touchscreen volledig werkend is. We voeren audiotests uit en controleren de camera’s, accu, vingerafdrukscanner, de prestaties van je telefoon en natuurlijk nog veel meer. Van al deze tests ontvang je na afloop een e-mail met de uitslag.

Als wij jouw gebruikte telefoon als volledig werkend beoordelen en de uiterlijk staat is zoals je bij de aanmelding hebt aangegeven, ontvang je binnen vijf werkdagen het volledige bedrag dat wij je hebben aangeboden op het door jou opgegeven rekeningnummer. Indien wij afwijkingen vinden of het niet eens zijn met de door jou ingegeven uiterlijk staat, dan doen wij je een nieuw aanbod. Je ontvangt hier een e-mail over waarin je kan aangeven of je het eens bent met ons aanbod, indien het nieuwe aanbod je niet bevalt dan kan je er in de desbetreffende e-mail ook voor kiezen om je ingeleverde telefoon weer retour te krijgen.

LET OP! Bij ruim 15% van de zendingen die wij ontvangen vinden we afwijkingen in de functionaliteit en bij ruim 20% in de cosmetische staat. En dat is bij andere inkoop sites niet veel anders. Zorg dus dat je de vragen in het aanmeldproces zo goed mogelijk invult. Als er iets niet goed aan je telefoon functioneert zal dit zeker naar boven komen tijdens onze tests. Wanneer je twijfelt over de staat van je telefoon kan je ons een foto van je toestel sturen via whatsapp. Dan kijken we samen hoeveel geld jouw telefoon waard is.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maak een back-up van je gegevens en verwijder je data voordat je jouw toestel naar ons opstuurt!

Wij ontvangen nog vaak gebruikte telefoons met persoonlijke data erop. Wij nemen hier geen risico’s mee. Dus mochten wij je telefoon ontvangen zonder dat deze is leeg gemaakt, dan zullen wij dit als eerste doen voordat we je telefoon gaan testen. Wij zullen dit niet vooraf aan je vragen, dit staat namelijk al in onze verkoopvoorwaarden. Zorg dat je dit zelf al gedaan hebt! Dus check je telefoon goed vóórdat je gaat verkopen!

Wat kan ik van WeBuyThings.nl verwachten?

Wij bieden jou naast een eerlijke prijs voor je oude toestel meer dan alleen een geldbedrag. Wij geven je namelijk twaalf maanden garantie op het terugkopen van je oude model voor dezelfde prijs waarvoor je deze aan ons hebt verkocht. Daarnaast garanderen wij met een gecertificeerd dataverwijderingsrapport dat wij zorgvuldig omgaan met eventuele data die nog op je telefoon staat.

Het opsturen van je telefoon is kosteloos. Ook wanneer je van ons een ander aanbod krijgt en je het niet met ons eens bent sturen wij je telefoon gratis retour. Daarnaast beloven wij dat het geld binnen vijf werkdagen (nadat je telefoon is onderworpen aan de cosmetische en technische tests) op je rekening staat.

Bij WeBuyThings.nl werken we continu aan verbetering van onze service en diensten. Jij als klant of bezoeker van de website draagt hier een steentje aan bij. Heb je een vraag, opmerking of wil je ons gewoon je ervaring vertellen? Voel je vrij om onze klantenservice een berichtje te sturen. Wij staan altijd open voor verbetering of gewoon een gezellig gesprek over je ervaring met WeBuyThings.

Gestolen toestellen

Wij controleren altijd het i-mei nummer van de telefoon die je naar ons toestuurt. Ons systeem staat gelinkt aan de database van Stopheling.nl. Wanneer wij een telefoon ontvangen die in de database geregistreerd staat als gestolen, nemen wij altijd contact op met de autoriteiten.

Ik wil mijn telefoon verkopen, wat zijn de voordelen voor het milieu?

Je hebt er voor gekozen om je telefoon te verkopen. Hartstikke goed! Je telefoon bestaat namelijk uit allerlei schaarse grondstoffen en metalen. Als iedereen zijn oude telefoon zou bewaren zou dit betekenen dat deze grondstoffen verspild worden. Zonde toch? Veel metalen en grondstoffen worden namelijk gewonnen in mijnen in Congo en andere derdewereldlanden waar mensen onder zeer slechte arbeidsomstandigheden werken. Daarnaast is het een aanslag op het milieu wanneer deze grondstoffen niet hergebruikt worden. Dit betekent dat er continu nieuwe grondstoffen gewonnen moeten worden om een mobiele telefoon te maken. Als iedereen zijn gebruikte telefoon inlevert, zou dit positief bijdragen aan een beter milieu en tot minder conflicten leiden over de winning van grondstoffen in derdewereldlanden.

Voor meer informatie omtrent grondstoffen die gebruikt worden in mobiele telefoons en de schaarste hiervan kan je hier het kennisdossier downloaden van NCDO. NCDO is het Nederlandse kennis- en adviescentrum voor burgerschap en internationale samenwerking. De focus in dit dossier ligt op kritieke grondstoffen zoals zeldzame aardmetalen en kobalt maar ook tin, fosfaat en goud. Geen tijd om het dossier te lezen? Bekijk dan hier een kort filmpje over de herkomst en verwerking van grondstoffen in mobiele telefoons.

 

 

 

Onze belofte aan jou!

Verkoop je oude apparatuur zonder zorgen!

Terugkoop garantie

Bewaar jij je oude telefoon voor het geval je nieuwe telefoon kapot gaat? Dit is niet meer nodig. Wij bieden je 12 maanden garantie op het terugkopen van je oude model voor dezelfde prijs waarvoor je deze verkocht!

Goede en eerlijke prijzen

Onze prijzen behoren tot de scherpste in de markt. Ben jij goed voor je apparaat geweest? Dan zijn wij goed voor jou. Hoe beter je apparaat eruit ziet hoe meer je er voor ontvangt.

Snelle betaling

Zodra wij jouw zending hebben ontvangen gaan we die verwerken. Je ontvangt hiervan een e-mail met bevestiging. Indien wij alles goed hebben bevonden ontvang je je geld binnen 48 uur.

Databescherming

Ben je niet zeker of al je privé foto’s, e-mails of gegevens van je telefoon verwijderd zijn? Of weet je niet hoe dit moet? WeBuyThings.nl biedt voor alle telefoons dataverwijdering aan met een gecertificeerd verwijderingsrapport!

Gratis verzenden!

Zodra jij je apparaat op onze site hebt aangemeld kan je hem opsturen. Dit kan je doen met het verzendlabel dat je van ons ontvangt. Wij betalen de zending! Dus laat je pinpas maar thuis!

Prijsgarantie!

Bang dat je achteraf toch een andere prijs krijgt? Niet nodig! Wij sturen je mobiel altijd kosteloos retour indien je het niet eens bent met de door ons vastgestelde cosmetische status.

Lees de veelgestelde vragen
Contact
Bel 0118 - 851 050
WhatsApp 06 347 289 18
Bereikbaar op MA T/M ZA 9-18U