Wil jij je tablet verkopen?

  • Binnen 3 werkdagen uitbetaald
  • Terugkoopgarantie
  • Goed voor het milieu
  • Gratis verzending

Ik wil mijn tablet verkopen, wat zijn de voordelen voor het milieu?

Wanneer je je tablet verkoopt, draag je direct bij aan het recycleproces. Door je oude/gebruikte tablet te verkopen help je automatisch mee om schaarse grondstoffen te besparen. Als iedereen zijn oude tablet zou bewaren zou dit betekenen dat de metalen en grondstoffen die verwerkt zitten in je tablet niet hergebruikt kunnen worden, en dat terwijl deze metalen in onder andere Congo en andere derde wereld landen gewonnen worden onder zeer slechte arbeidsomstandigheden.

Je kunt je vast voorstellen dat het winnen van metalen en grondstoffen een aanslag is op het milieu. Hoe fijn is het dat jij hier door het verkopen van je tablet een positieve bijdrage aan kan leveren?

Waar kan ik mijn tablet het beste verkopen?

Waar jij je tablet wilt verkopen is natuurlijk aan jezelf. Er zijn diverse opties om jouw tablet om te zetten in geld. Dit kan via FacebookEbay of Marktplaats, maar er zijn ook vergelijkbare sites zoals RebuyGSMloket en Zonzoo waar je jouw oude tablet kunt verkopen. Wellicht krijg je meer voor je tablet wanneer je het via Facebook of Marktplaats verkoopt. Een nadeel hiervan is dat je er niet zeker van bent dat degene aan wie jij het apparaat verkoopt daadwerkelijk op komt dagen en je vreemde mensen aan je deur ontvangt.

Het voordeel om je tablet bij WeBuyThings.nl te verkopen is dus dat je direct geld ontvangt, niet te maken hebt met vreemde mensen aan je deur of regelmatig moet checken hoe vaak je advertentie is bekeken en of er al geboden is. Of sterker nog, of je advertentie al verlopen is en je hem opnieuw moet uploaden.

Het voordeel van een tablet verkopen in plaats van bewaren

Door de snelle technologische veranderingen komen er regelmatig nieuwe tablets op de markt. Deze zijn vaak een upgrade van een vorig model en zijn kwalitatief beter. Ze bevatten nieuwe functies en zijn sneller. Wanneer je graag over de allernieuwste gadgets bezit, blijf je al snel achter met een lading elektronica waar je niks mee doet. Zonde toch?

Wanneer je er voor kiest om je tablet te verkopen levert het je naast een positieve bijdrage aan het milieu een leuk economisch voordeel voor jezelf. Tablets behouden namelijk vaak een groot deel van hun waarde wanneer je deze verkoopt. Zo is het mogelijk om je oude iPad te verkopen voor een leuk bedrag. Je hebt vast wel een idee wat je met dat geld zou kunnen doen. Misschien wil je een nieuwe tablet, een laptop of kan je het geld gewoon goed gebruiken.

Hoe wordt de waarde van mijn tablet bepaald?

De waarde van jouw gebruikte tablet kan je via WeBuyThings.nl eenvoudig berekenen. Je doorloopt een vragenlijst en op basis van jouw antwoorden zorgen wij voor een zo goed mogelijk aanbod. Je kan ons aanbod natuurlijk altijd vergelijken met andere opties in de markt.

Stap voor stap de waarde van je tablet berekenen:

Om jou een zo goed mogelijk aanbod te kunnen doen voor je oude tablet moet je een vragenlijst invullen. Om je hier een beetje mee te helpen leggen we je stap voor stap uit hoe dit in zijn werk gaat:

Stap 1:

  1. Kies je geheugen. Hier wordt gevraagd naar het formaat geheugen van jouw apparaat.
  2. Kies de kleur van je apparaat. Hier wordt gevraagd naar de kleur van jouw apparaat.
  3. Is het apparaat volledig in orde? Wij vragen je om te beoordelen of jouw apparaat volledig functioneel is en geen gebreken heeft. Je hebt hier simpelweg de keuze tussen en “ja” en “nee”. Vind je het lastig om dit te beoordelen en wil je weten wanneer wij een apparaat als functioneel beoordelen? Klik dan op het vraagtekentje. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op.
  4. Beoordeel de uiterlijke staat van je apparaat. Hier heb je vier opties: in nieuwstaat, in goede staat, zichtbaar gebruikt en zwaar gebruikt.
  5. Wil je dat wij de data verwijderen? Wanneer je wilt dat wij de data van je apparaat verwijderen verrekenen wij €5,- op de waarde van jouw tablet. Uiteraard kan je ook zelf je data verwijderen. Let op dat je dan wel een back-up maakt van je documenten en foto’s. Onderaan deze pagina staan vier filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je een back-up kan maken van je data en hoe je de data kan verwijderen. Let op! Wanneer wij je apparaat ontvangen met data er op zullen wij hier geen risico mee nemen en de data verwijderen, je ontvangt hier geen bericht van.

Je hebt nu alle vragen om de waarde voor je tablet te bepalen beantwoord. Aan de rechterkant van je beeldscherm zie je ons aanbod voor jouw oude tablet. Indien je tevreden bent met ons aanbod kan je het proces verder afronden en doorgaan naar stap 2.

Stap 2: Vul je gegevens in

Om je geld te kunnen ontvangen hebben wij wat gegevens van je nodig zoals je e-mailadres, je naam en woonadres, geboortedatum en je rekeningnummer. Check nog één keer of je al je gegevens juist hebt ingevoerd voordat je deze stap afrondt.

Stap 3: Controleer het nog één keer

Want jij wilt ook zo snel mogelijk je geld ontvangen, toch? Bij deze stap zie je welke gegevens je hebt ingevoerd en bevestigen wij nogmaals ons aanbod. Wanneer je per ongeluk toch een typfoutje hebt gemaakt kan je dat hier nog herstellen.

Stap 4: Je registratie is afgerond, je kan nu je pakket klaarmaken voor verzending

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt nu een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding, instructies over hoe je je oude tablet naar ons toestuurt en een afstandsverklaring. Lees deze e-mail aandachtig door. In de bijlage van deze e-mail vind je een begeleidingsbon. Wij vragen je om deze bon uit te printen, te ondertekenen en toe te voegen aan je verzendpakket. Let er op dat je jouw oude tablet in een goed beschermde verpakking naar ons toestuurt en dat je alle data hebt verwijderd.

Stap 5: Breng je pakket naar een DPD Parcelshop in de buurt en verzend je pakket

Je pakketje is nu gereed om te verzenden. Het enige wat je nu nog hoeft doen is het pakketje afleveren bij een DPD Parcelshop. Op de website van DPD vind je gemakkelijk een DPD Parcelshop bij jou in de buurt. Wanneer je je pakket aflevert ontvang je een track and trace code. Met deze code kan je gemakkelijk controleren waar je pakketje zich bevindt.

Ik heb mijn tablet opgestuurd, wat gebeurt er nu?

Je hebt alle voorgaande stappen voltooid en je tablet afgeleverd bij een DPD Parcelshop. Het duurt nu ongeveer 1 tot 3 dagen voordat wij jouw apparaat ontvangen. Zodra wij jouw tablet ontvangen hebben wordt deze bij ons geregistreerd. Hiervan ontvang je een bevestiging van per e-mail.

Binnen 48 uur gaan wij jouw gebruikte tablet verwerken. Dit betekent dat wij jouw tablet uitgebreid gaan testen en beoordelen. Tijdens deze test controleren wij meer dan 50 punten om er zeker van te zijn dat jouw tablet ook volledig werkend is. We testen zaken zoals wifi, bluetooth, camera’s, speakers, microfoons etc. Maar ook het LCD scherm en de accu krijgen een uitgebreide test te verduren. Daarnaast doen wij een volledige cosmetische beoordeling waarbij we kijken naar gebruikerssporen en eventuele externe schades. Van al deze tests ontvang je na afloop een bevestiging met de uitslag.

LET OP! Bij ruim 15% van de zendingen die wij ontvangen vinden we afwijkingen in de functionaliteit en bij ruim 20% in de cosmetische staat. En dat is bij andere inkoop sites niet veel anders. Zorg dus dat je de vragen in het aanmeldproces zo goed mogelijk invult. Als er iets niet goed aan je telefoon functioneert zal dit zeker naar boven komen tijdens onze tests.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maak een back-up van je gegevens en verwijder je data voordat je jouw apparaat naar ons opstuurt!

Wij ontvangen nog vaak gebruikte apparaten met persoonlijke data erop. Wij nemen hier geen risico’s mee. Dus mochten wij je tablet ontvangen zonder dat deze is leeg gemaakt, dan zullen wij dit als eerste doen voordat we je tablet gaan testen. Wij zullen dit niet vooraf aan je vragen, dit staat namelijk al in de verkoopvoorwaarden. Zorg dat je dit zelf al gedaan hebt!

Hieronder vind je twee korte filmpjes met uitleg hoe jij je tablet kan leegmaken en/of hoe je er een back-up van kan maken vóór het verkopen.

Back-up maken van je Apple iPad:

Back-up maken Android.

Je Apple iPad leegmaken:

Je Android tablet leegmaken:

We hopen dat het lukt om je apparaat veilig te verkopen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je natuurlijk altijd nog bij onze veelgestelde vragen kijken of contact opnemen met onze support afdeling!

 

 

 

 

 

 

Onze belofte aan jou!

Verkoop je oude apparatuur zonder zorgen!

Terugkoop garantie

Bewaar jij je oude telefoon voor het geval je nieuwe telefoon kapot gaat? Dit is niet meer nodig. Wij bieden je 12 maanden garantie op het terugkopen van je oude model voor dezelfde prijs waarvoor je deze verkocht!

Goede en eerlijke prijzen

Onze prijzen behoren tot de scherpste in de markt. Ben jij goed voor je apparaat geweest? Dan zijn wij goed voor jou. Hoe beter je apparaat eruit ziet hoe meer je er voor ontvangt.

Snelle betaling

Zodra wij jouw zending hebben ontvangen gaan we die verwerken. Je ontvangt hiervan een e-mail met bevestiging. Indien wij alles goed hebben bevonden ontvang je je geld binnen 48 uur.

Databescherming

Ben je niet zeker of al je privé foto’s, e-mails of gegevens van je telefoon verwijderd zijn? Of weet je niet hoe dit moet? WeBuyThings.nl biedt voor alle telefoons dataverwijdering aan met een gecertificeerd verwijderingsrapport!

Gratis verzenden!

Zodra jij je apparaat op onze site hebt aangemeld kan je hem opsturen. Dit kan je doen met het verzendlabel dat je van ons ontvangt. Wij betalen de zending! Dus laat je pinpas maar thuis!

Prijsgarantie!

Bang dat je achteraf toch een andere prijs krijgt? Niet nodig! Wij sturen je mobiel altijd kosteloos retour indien je het niet eens bent met de door ons vastgestelde cosmetische status.

Lees de veelgestelde vragen
Contact
Bel 0118 - 851 050
WhatsApp 06 347 289 18
Bereikbaar op MA T/M ZA 9-18U