Wat is mijn gebruikte telefoon waard? 

Nieuws

Wat is mijn gebruikte telefoon waard? Dit is natuurlijk de GROTE vraag. 

De verkoopprijzen op onze website geven jou een zo goed mogelijke inschatting van de waarde. Maar wat bepaalt nou precies hoeveel een gebruikte telefoon waard is? Hoeveel krijg je als klant gemiddeld terug voor een gebruikt toestel? En welke toestellen neemt We Buy Things precies in? Wij gaan op deze vragen (en nog meer) een aantal antwoorden bieden! 

Wat is jouw iPhone waard?


Hoe wordt de waarde van mijn gebruikte telefoon bepaald?

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van de waarde van jouw gebruikte telefoon. Hieronder zullen wij de belangrijkste benoemen en bespreken. 

Merk en model 

Hoogwaardige merken en modellen zullen het meeste opleveren bij een inruil. Een Apple iPhone 12 Pro levert bijvoorbeeld meer op dan een normale Apple iPhone 12. De duurdere Samsung modellen, zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S23 Plus, leveren meer op dan een goedkopere Samsung Galaxy A52. 

Over het algemeen zien wij dat Apple iPhones en duurdere Samsung modellen de meeste waarde behouden en als gebruikte telefoon nog veel opleveren. Een Apple iPhone daalt in het eerste jaar (na de release) gemiddeld met 50% in waarde. Terwijl een Google Pixel toestel in het eerste jaar gemiddeld 75% minder waard is. 

Opslag capaciteit 

Hoogwaardige merken en modellen zullen het meeste opleveren bij een inruil. Een Apple iPhone 12 Pro levert bijvoorbeeld meer op dan een normale Apple iPhone 12. De duurdere Samsung modellen, zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S23 Plus, leveren meer op dan een goedkopere Samsung Galaxy A52

Over het algemeen zien wij dat Apple iPhones en duurdere Samsung modellen de meeste waarde behouden en als gebruikte telefoon nog veel opleveren. Een Apple iPhone daalt in het eerste jaar (na de release) gemiddeld met 50% in waarde. Terwijl een Google Pixel toestel in het eerste jaar gemiddeld 75% minder waard is. 

Staat van jouw gebruikte telefoon 

Een gebruikte telefoon die er zo goed als nieuw uitziet, levert een stuk meer op dan een toestel met veel gebruikerssporen of met schade. Toch nemen wij ook kapotte telefoons in! In principe wordt de staat van jouw gebruikte telefoon onderverdeeld in 5 opties. 

  • Zo goed als nieuw 
  • Zeer goed 
  • Goed 
  • Flink gebruikt 
  • Gebroken of defect 

Wist je dat een iPhone 12 met een gebroken achterkant nog tot wel 143 euro kan opleveren? 

De werking van jouw telefoon 

Is jouw toestel nog helemaal goed, en functioneert alles nog? Dan krijg jij de meeste waarde terug. De werking van jouw telefoon bepaalt namelijk ook een gedeelte van wat deze waard is. Indien er technische mankementen zijn, dan zal het toestel gerepareerd moeten worden. Er moet dan bijvoorbeeld een nieuwe camera worden geplaatst, of een nieuwe oplaadpoort. Deze reparatie beïnvloed de waarde voor jouw toestel. Wil je jouw telefoon doortesten op werking? Wij bevelen dan de phonecheck app aan. 

Leeftijd en software 

Wanneer jouw gebruikte telefoon niet meer ge-update kan worden naar de nieuwste Android of iOS software, dan zal de prijs direct sterk dalen. Een gebruikte telefoon levert het meeste op wanneer deze nog een tijdje meedraait op de nieuwste software. Apple iPhones draaien op dit moment op iOS 18 en worden vanaf de iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR en hoger nog ondersteund. Dit betekent dat een iPhone X of lager al een stuk minder oplevert. 

Over het algemeen worden Apple toestellen ongeveer 5 jaar ondersteund op de nieuwste iOS, terwijl Samsung toestellen gemiddeld 3 tot 4 jaar worden ondersteund. Zo wordt de Samsung Galaxy S20 niet meer ondersteund voor Android OS 14. 

Welke gebruikte telefoons kan ik verkopen? 

Op dit moment richt We Buy Things zich voornamelijk op de inkoop van Apple iPhones en Samsung telefoons. Dit zijn de 10 meest populaire modellen die via onze platform verkocht worden: 

  1. Apple iPhone 12 
  2. Apple iPhone 13 
  3. Apple iPhone 11 
  4. Samsung Galaxy S22 
  5. Samsung Galaxy A52 
  6. Apple iPhone SE 2 (2020) 
  7. Samsung Galaxy S21 
  8. Samsung Galaxy S23 
  9. Apple iPhone XR 
  10. Samsung Galaxy A53

Hoeveel levert een gebruikte telefoon gemiddeld op? 

Een iPhone 15 Pro Max die in zo goed als nieuwe staat is, kan nog tot 1000 euro opleveren. Een kapotte iPhone 11 levert hooguit een paar tientjes op. Een Samsung Galaxy S24 Ultra levert nog tot 800 euro op en een Samsung Galaxy A53 levert nog tot 120 euro op. 

Zo’n 50% van de verkochte toestellen aan We Buy Things hebben een klein defect, zoals een slechte accu of een gebroken scherm, en dit beïnvloed de waarde natuurlijk. De andere 50% van de verkochte toestellen aan We Buy Things zijn voornamelijk in erg nette staat en 90% van de klanten krijgt zijn ingeschatte prijs uitbetaald. 

Gemiddeld levert een gebruikte telefoon tussen de 150 en 200 euro op. 

Door je telefoon in te leveren, draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Door je apparaat te hergebruiken voorkom je elektronisch afval, wat bijdraagt aan een duurzamere wereld!

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, handige tips en tricks voor je iPhone, Samsung, Tablet, Smartwatches en al het overige nieuws op electronica gebied.

© 2024 We Buy Things | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Over ons

Welkom bij We Buy Things, uw vertrouwde partner voor de verkoop van gebruikte artikelen. Ons bedrijf, opgericht in [Jaar], werd opgericht met de visie om een duurzame oplossing te bieden voor het hergebruik van producten. Ons team, bestaande uit gepassioneerde professionals, is toegewijd om u een eenvoudige, eerlijke en efficiënte manier te bieden om uw ongebruikte artikelen te verkopen. Wij geloven in het creëren van waarde voor zowel onze klanten als het milieu

X

Bedrijfsinformatie

Naam: [Bedrijfsnaam]
Opgericht: [Jaar]
Hoofdkantoor: [adres hoofdkantoor]
Missie: Duurzame consumptie bevorderen door een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform te bieden voor de verkoop van tweedehands goederen.

X

Hoe werkt het?

  • Beoordeel uw artikel: Selecteer het product dat u wilt verkopen en geef ons enkele details. Dit helpt ons om u een eerlijke inschatting van de waarde te geven.
  • Ontvang een offerte: Op basis van uw beschrijving doen wij u een concurrerende offerte.
  • Gratis verzenden: Als u ons aanbod accepteert, bieden wij u een gratis verzendoplossing. Stuur ons uw artikel zonder extra kosten.
  • Snelle betaling: Zodra we hebben ontvangen en bevestigd dat uw artikel overeenkomt met uw beschrijving, verwerken we uw betaling snel en veilig.
X

Verzenden

Wij maken verzending moeiteloos en kostenvrij. Gebruik de verzendlabeloplossing van ons om uw pakket af te geven bij een plaatselijk postkantoor of een van onze afleverlocaties. U kunt uw zending voor uw gemoedsrust volgen. Zodra uw pakket ons bereikt, wordt het snel verwerkt.

X

Verzekering

Verzekering inhoud.

X

Klantenservice

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Ons klantenserviceteam staat klaar om u te helpen.
E-mail: [E-mailadres van de klantenservice]
Telefoon: [Telefoonnummer van de klantenservice]
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag, 9.00 uur tot 17.00 uur
Ga voor snelle antwoorden ook naar de sectie Veelgestelde vragen (FAQ) op onze website.

X

Algemene voorwaarden

Plaats hier uw Algemene voorwaarden.

X

Privacy & Beleid

Plaats hier uw privacybeleid

X

Verwerkersovereenkomst

Plaats hier uw Verwerkersovereenkomst.

X

Impressum

Impressum inhoud.

X

Melding

Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.

X

Bezig

We zijn druk bezig je aanmelding te verwerken. Nog heel even geduld.

Even geduld - We zijn bezig om de order te verwerken.
X