De nieuwe iPhone 16 serie Kopen of laten lopen? 

Nieuws

Wij geven je in dit artikel de laatste updates over de iPhone 16 serie die net is aangekondigd en op 20 september in Nederland uitgeleverd wordt. Wat zijn de grote voordelen? Wat zijn de nieuwe features? Wat zijn de verbeteringen ten opzichte van voorgaande modellen? En wat zijn de (grootste) verschillen tussen de iPhone 16 en de 16 Pro? En welk model zouden wij aanbevelen? 

Welke iPhone 16 modellen zijn er verschenen?

Apple heeft deze maand weer 4 nieuwe modellen toegevoegd aan zijn inmiddels grote catalogus aan top toestellen. Het gaat hierbij om de volgende modellen: 

  • Apple iPhone 16 
  • Apple iPhone 16 Plus 
  • Apple iPhone 16 Pro 
  • Apple iPhone 16 Pro Max 

Opslag

De iPhone 16, 16 Plus en de 16 Pro zijn te verkrijgen met de volgende grootte aan opslag: 

  • 128 GB 
  • 256 GB 
  • 512 GB 

De iPhone 16 Pro Max heeft een opslag mogelijkheid van 256 GB, 512 GB of 1024 GB (1 TB). 

Kleuren

De iPhone 16 en 16 Plus hebben een vrolijke kleurlijn gekregen. Terwijl de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max een wat professioneler uiterlijk behouden (dat zegt de naam natuurlijk al!). Hierbij valt op dat de iPhone 16 reeks weer een roze kleur krijgt en dat de Pro serie terugkomt met een soort gouden kleur (desert titanium). 

De iPhone 16 en 16 Plus zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: 

  • Marine blauw 
  • Groen (een soort zeegroen) 
  • Roze 
  • Wit 
  • Zwart

De iPhone 16 Pro en 16 Pro Max zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: 

  • Zwart | Black titanium 
  • Wit | White titanium 
  • Crème | Desert titanium 
  • Grijs | Natural titanium


* Vanaf nu hebben wij het in dit artikel over de iPhone 16, inclusief 16 Plus, en over de iPhone 16 Pro, inclusief de 16 Pro Max, zodat dit artikel goed leesbaar blijft. 

De iPhone 16* heeft een aantal voormalig exclusieve Pro-functies gekregen. Hierbij kun je denken aan de aanpasbare ‘action-button’ en Apple intelligence (AI). Daarentegen heeft de iPhone 16 Pro* weer wat extra voordelen gekregen, zoals bijvoorbeeld grotere schermen, verbeterde camera functies, een 48 megapixel ultrawide lens (enkel voor de 16 Pro Max) en grotere accu’s. 

Wat hebben de iPhone 16 en de 16 Pro gemeen met elkaar?

De grootste overeenkomst tussen de iPhone 16 en de 16 Pro is de nieuwe camera knop, aan de linkerkant van de iPhone. Evenals dat alle iPhone 16 toestellen gebruik maken van Apple intelligence; de vraag is overigens nog hoe dit binnen de EU zal uitpakken, aangezien privacy issues hieraan momenteel in de weg staan. 

Met de camera control knop kun je de camera app direct openen en heb je enkel de camera voor je (zonder alle opties). Als je daarna lichtjes op de knop drukt, dan verschijnen opties van de camera in je scherm. Hierdoor heb je veel meer controle over je camera en kun je deze echt snel tevoorschijn toveren. Voor alle Tiktokkers en Instagrammers is dit natuurlijk ideaal. Hoe vaak heb je het niet gehad dat je net te laat bent met het openen van je camera-app op het moment dat er iets gebeurt. Dat is nu verleden tijd met de camera control knop! 

Andere functies die alle iPhone 16 modellen hebben zijn bijvoorbeeld: satelliet berichten, aanpasbare home screens, gesloten apps, iPhone mirror functie voor Mac, Playground image generation, custom emoji, AI zoekmogelijkheden in Apple foto’s en geavanceerde versie van Siri. 


Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 16 en 16 Pro? 

Je wilt natuurlijk weten wat de grootste verschillen zijn tussen de iPhone 16 en 16 Pro serie. Hieronder leggen wij de belangrijkste verschillen bloot. Scherm grootte De iPhone 16 heeft een 6.1 inch scherm en de 16 Plus heeft een 6.7 inch scherm. De iPhone 16 Pro heeft echter een groter 6.3 inch scherm en de 16 Pro Max heeft zelfs een 6.9 inch scherm. Het 6.9 inch scherm maakt de iPhone 16 Pro Max de allergrootste iPhone versie die ooit is gemaakt! Scherm kwaliteit De iPhone 16 modellen hebben nog steeds slechts een 60 Hz verversing in het scherm zitten. Dat terwijl de 16 Pro modellen kunnen verversen van 1 t/m 120 Hz. Dit maakt een enorm verschil in de scherm kwaliteit en gebruik van het toestel. En is dus echt een groot pluspunt van de iPhone 16 Pro versies. 

Behuizing

Ook hebben de iPhone 16 Pro versies (deels) titanium behuizingen, voorzien van een nieuw intern thermisch management systeem. De iPhone 15 Pro had wat problemen met oververhitting en Apple lijkt dit probleem zo te willen tackelen. 

Snelheid

De A18 Pro chipset is ook echt een upgrade in de iPhone 16 Pro ten opzichte van de A18 chipset die in de normale iPhone 16 zit. Op dit moment kunnen wij enkel zien dat de GPU van de A18 Pro bestaat uit 6 cores en de GPU van de A18 chip bestaat uit 5 cores. De A18 Pro chipset zou 15 tot 20% sneller moeten zijn dan de A17 Pro (de chip uit de iPhone 15 Pro series). De snelheid van de chipset zal met name bijdragen aan het verwerken van AI, maar ook aan de vele camera functies, zoals 4K 120fps, en verschillende audio bewerkingen. 

Camera

De iPhone 16 Pro series heeft een verbeterde camera en debuteert met een tetraprisma telefoto lens, met 5x optische vergroting. De iPhone 16 Pro Max heeft zelfs een 48 megapixel wijdhoek camera, terwijl de iPhone 16 Pro slechts 12 megapixel heeft op de wijdhoek camera. De camera’s zouden bij lager licht beter moeten presteren en grotere pixel sensors hebben. 

Laden en accu

De iPhone 16 Pro modellen hebben USB 3.0 oplaadmogelijkheden en data overdracht snelheid. Terwijl de iPhone 16 niet verder komt dan USB 2.0. De batterij van de normale iPhone 16 is 3561 mAh (ongeveer 6% groter dan de iPhone 15). De iPhone 16 Pro heeft een accu capaciteit van 3577 mAh (ongeveer 9.2% groter dan de iPhone 15 Pro). De iPhone 16 Pro Max heeft de allergrootste accu aller tijden van Apple, namelijk 4676 mAh (5.7% groter dan de 15 Pro Max). De iPhone 16 Plus heeft als enige model uit de iPhone 16 serie een kleinere accu dan zijn voorganger, namelijk 4006 mAh ten opzichte van 4383 mAh in de iPhone 15 Plus. 


De duurdere iPhone 16 Pro aanschaffen? Of toch een normale iPhone 16?

De iPhone 16 heeft dit jaar ontzettend veel functies overgenomen van de voorgaande Pro versies, maar ook belangrijke upgrades gehad die de iPhone 16 Pro heeft. Natuurlijk heeft de 16 Pro versie een hoop voordelen (zeker de 16 Pro Max), maar het verschil tussen de normale iPhone 16 en de 16 Pro is vrij klein te noemen. 

Wij zouden een normale iPhone 16 de beste keuze vinden voor de prijs die je betaalt. Het prijsverschil tussen de iPhone 16 (vanaf 969 euro) en de 16 Pro (vanaf 1229 euro) is echt te groot om een Pro versie te kopen. De iPhone 16 Plus zouden wij uitsluiten, met name vanwege de erg kleine batterij! Enkel de iPhone 16 Pro Max is wel echt een mooi paradepaardje, met het allergrootste scherm ooit (120 Hz), de allergrootste accu ooit en de 48 megapixel camera wijdhoeklens. Echter een prijskaartje vanaf 1479 euro is wat ons betreft erg hoog! 

Door je telefoon in te leveren, draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Door je apparaat te hergebruiken voorkom je elektronisch afval, wat bijdraagt aan een duurzamere wereld!

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, handige tips en tricks voor je iPhone, Samsung, Tablet, Smartwatches en al het overige nieuws op electronica gebied.

© 2024 We Buy Things | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Over ons

Welkom bij We Buy Things, uw vertrouwde partner voor de verkoop van gebruikte artikelen. Ons bedrijf, opgericht in [Jaar], werd opgericht met de visie om een duurzame oplossing te bieden voor het hergebruik van producten. Ons team, bestaande uit gepassioneerde professionals, is toegewijd om u een eenvoudige, eerlijke en efficiënte manier te bieden om uw ongebruikte artikelen te verkopen. Wij geloven in het creëren van waarde voor zowel onze klanten als het milieu

X

Bedrijfsinformatie

Naam: [Bedrijfsnaam]
Opgericht: [Jaar]
Hoofdkantoor: [adres hoofdkantoor]
Missie: Duurzame consumptie bevorderen door een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform te bieden voor de verkoop van tweedehands goederen.

X

Hoe werkt het?

  • Beoordeel uw artikel: Selecteer het product dat u wilt verkopen en geef ons enkele details. Dit helpt ons om u een eerlijke inschatting van de waarde te geven.
  • Ontvang een offerte: Op basis van uw beschrijving doen wij u een concurrerende offerte.
  • Gratis verzenden: Als u ons aanbod accepteert, bieden wij u een gratis verzendoplossing. Stuur ons uw artikel zonder extra kosten.
  • Snelle betaling: Zodra we hebben ontvangen en bevestigd dat uw artikel overeenkomt met uw beschrijving, verwerken we uw betaling snel en veilig.
X

Verzenden

Wij maken verzending moeiteloos en kostenvrij. Gebruik de verzendlabeloplossing van ons om uw pakket af te geven bij een plaatselijk postkantoor of een van onze afleverlocaties. U kunt uw zending voor uw gemoedsrust volgen. Zodra uw pakket ons bereikt, wordt het snel verwerkt.

X

Verzekering

Verzekering inhoud.

X

Klantenservice

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Ons klantenserviceteam staat klaar om u te helpen.
E-mail: [E-mailadres van de klantenservice]
Telefoon: [Telefoonnummer van de klantenservice]
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag, 9.00 uur tot 17.00 uur
Ga voor snelle antwoorden ook naar de sectie Veelgestelde vragen (FAQ) op onze website.

X

Algemene voorwaarden

Plaats hier uw Algemene voorwaarden.

X

Privacy & Beleid

Plaats hier uw privacybeleid

X

Verwerkersovereenkomst

Plaats hier uw Verwerkersovereenkomst.

X

Impressum

Impressum inhoud.

X

Melding

Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.

X

Bezig

We zijn druk bezig je aanmelding te verwerken. Nog heel even geduld.

Even geduld - We zijn bezig om de order te verwerken.
X